krusik.jpg235 miliona dolara vredniost je ugovora koji je Jugoimport SDPR potpisao sa irakom, a odnosi se na izvoz naoružanja i opreme. Najveći deo ugovora u visini od 32 miliona dolara realizovaće se u valjevskoj HK Krušik što je izuzetno značajno za oporavak ovog nekada velikog giganta namenske industrije, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić, prilikom posete Krušiku.

Država se ne brani samo spoljnom politikom već su potrebni zadovoljni građani i radnici, rekao je Tadić i dodao da pored političkih odluka moraju se doneti i značajne i hrabre ekonomske koje se odnose na infrastrukturu zemlje kao što su putevi, gasifikacija i korišćenje domaćih resursa, ulaganje u proizvodnju električne energije. Tadić smatra da ćemo još neko vreme morati da istrpimo ovakvo stanje u zemlji ali da će vrlo brzo doći vreme kada ćemo živeti mnogo bolje.

Tadić je radnicima Krušika uputio priznanje za to što su u proteklim godinama uspeli da održe proizvodnju, ali i zahtev da iskoriste postojeći ugovor i da to bude zamajac oporavka Krušika.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…