infakt__frame.jpgValjevo, kao i većina opština u Srbiji, ima nekoliko značajnijih problema u oblasti životne sredine. Prema svim dosadašnjim istraživanjima, stručnim ali i ispitivanjima javnog mjenja, to su upravljanje otpadom i zagadjenje vazduha. U poslednje vreme, to se može reći i za zagadjenje voda.

Ove teme zastupljene su u lokalnim medijima samo povremeno, i to uglavnom onda kada problemi postanu očigledni i kada, zbog svoje prirode, dovedu do uzbunjivanja javnosti (zagadjenje vazduha u zimskim mesecima, blokada deponije i sl.).

Želeći da olakša razumevanje pojedinih termina koji se koriste u oblasti zaštite životne sredine KLUB ARS NOVA je u saradnju sa OPŠTINOM VALJEVO izdavač Malog rečnika termina u oblasti zaštite životne sredine, u okviru projekata NVO koje finansira opština Valjevo u 2007. godini.

Promocija „MALOG REČNIKA TERMINA U OBLASTI ŽIVOTNE SREDINE” održaće se u subotu, 15. decembra 2007. godine sa početkom u 10 časova u Hotelu Grand, u Vojvodinom salonu.

Svrha ovog malog rečnika termina jeste da pomogne novinarima lokalnih medija u Valjevu i da ih upozna sa nekim od osnovnih terminima iz onih oblasti zaštite životne sredine koje su u gradu najaktuelnije.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…