infakt__frame.jpgOmladinski centar je u prvoj polivini novembra meseca sproveo anketu među valejvskim srednjoškjolcima na temu rada ove institucije, ali i šta je to što bi u budućnosti moglo da se ponudi od sadržaja mladima. Anketa je sprovedena u svih 6 srednjih škola i u muzičkoj školi na ukupnm uzorku od 571 srednjoškolca što je otprilike oko 15 % ove populacije u gradu.

Uz ocenu da je kulturna ponuda namenjena mladima nezadovoljavajuća i da smo ponekad posećuju kulturna dešavanja, anketirani srednjoškolci su ili neobavešteni o dešavanjim ili ih eventualno saznaju od poznanika. Oko 35% ispitanika nije znalo šta je u stvari Omladinski centar.

Od sadržaja u Omladinskom centru prednjači interes za muzičke programe, a potom slede likovni, dramski, edukativni ili književni. Pored ovih pitanja, anketa je sadržala i ona koja se odnose na utisak o gradu pa je najveći broj ispitanika pozitivno ocenio reku Gradac i prirodu dok su negativno ocenili nečistoću, slab noćni život i veliki broj pasa lutalica.

Tek 37% posto ispitanjka bi se možda uključila u neke od budućih programa Omladinskog centra, što opet govori o nezainteresovanosti mladih da nešto promene.

U Omladinskom centru dodaju i da su spremni da budu centar gde će se slivati sve informacije vezane za mlade, jer će i sva istraživanja koja sprovodi lokalna samouprava, druge kulturne institucije i NVO biti značajne kako bi se iznašli najbolji predlozi i ponuda mladima da obogate svoje slobodno vreme.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…