infakt__frame.jpgNa 36. Skupštini stalne konferencije gradova i opština, Vladan Čolović, predsednik opštine Lajkovac, izabran je za predsednika Odbora za urbanizam i stanovanje. S obzirom na veličinu opštine Lajkovac, time je odato priznanje aktivnostima lokalne uprave i Vladana Čolovića na urbanističkom planiranju i projektovanju. Lajkovac ima usvojen Generalni plan do 2025. i brojne urbanističke planove nižeg reda, Strategiju upravljanja komunalnim otpadom, LEAP, Industrijsku zonu za mala i srednja preduzeća, projekat Stanice za preradu otpadnih voda, a ovih dana se završava Strategija razvoja opštine. Pored toga, Lajkovac je dao značajan doprinos realizaciji projekta Regionalne deponije i aktivno učestvuje u pripremama za izgradnju deonice autoputa Beograd – južni Jadran.
Vladan Čolović je građevinski inženjer, pre izbora za predsednika opštine bio je prvi direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Lajkovca (osnovana 2002. godine). Za predsednika SKGO ponovo je izabran Željko Ožegović, predsednik opštine Novi Beograd. Opštinu Lajkovac na 36. Skupštini SKGO predstavljali su Goran Ranković, zamenik predsednika opštine i Mileta Savić, član Opštinskog veća i poverenik SKGO za Lajkovac.

Beli Marković predsednik Skupštine SKD

Na izbornoj Skupštini Srpskog književnog društva za predsednika skupštine izabran je književnik Radovan Beli Marković. Ovo je još jedno u nizu priznanja za najpoznatijeg Lajkovčanina. Prošlog četvrtka je na Kolarcu organizovano književno veče Radovana Belog Markovića povodom izlaska knjige ‘’Ćorava strana – izabrane i nove priče’’ u 99. kolu Srpske književne zadruge. Radovan Beli Marković je član-saradnik Matice Srpske, član Srpskog književnog društva i Srpskog PEN-centra. Dobitnik je brojnih književnih nagrada, prevođen je na nemački, engleski i makedonski jezik.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…