infakt__frame.jpgU četvrtak, 6. decembra 2007. godine, u Istraživačkoj stanici Petnica, počinje sa radom Šesta konferencija “Korak u nauku”. Tradicionalna petnička Konferencija “Korak u nauku” predstavlja završni deo složenog godišnjeg ciklusa seminara, kurseva i kampova koje Istraživačka stanica Petnica organizuje za učenike srednjih škola iz Srbije i nama susednih zemalja.

Srednjoškolci koji su u Petnici pohađali teorijske i metodološke seminare,te kurseve obuke, tokom leta su imali priliku da postave i realizuju male individualne ili timske istraživačke projekte prema sopstvenoj zamisli, a uz pomoć i nadzor starijih kolega i stručnih saradnika. Oni koji su takve projekte uspešno doveli do kraja i predstavili ih na odgovarajući način, u formi istraživačkog rada, dobili su priliku da, na Konferenciji te svoje rezultate prikažu drugim učesnicima i širem broju naučnih saradnika.

Šesta konferencija će okupiti preko sto polaznika ovogodišnjih seminara, kurseva i naučnih kampova Istraživačke stanice, koji će prezentovati više od 70 istraživačkih projekata.

Učesnici Konferencije predstaviće rezultate svog rada u formi profesionalnih naučnioistraživačkih radova, putem usmenog izlaganja, demonstracija ili u obliku postera.
Projekti mladih istraživača tematski pokrivaju širok spektar naučnih oblasti u okviru društvenih i prirodnih nauka, od arheologije, istorije i lingvistike, preko hemije, geologije, matematike i biologije, pa sve do fizike, elektronike i računarskih nauka.

Pravo učešća na Konferenciji imali su svi srednjoškolci, polaznici programa ISP u 2007. godini. Kriterijumi za prihvatanje radova za Konferenciju bili su veoma strogi i krajnje ozbiljni.

Svečano otvaranje Konferencije je u četvrtak, 6. decembra u 16 časova. Konferenciju u Petnici će otvoriti predstavnik Ministarstva nauke Srbije.

U petak i subotu, 7. i 8. decembra, pre i posle podne, učesnici Konferencije izlagaće svoje radove u nekoliko paralelnih sesija.

Održavanje Konferencije u Petnici pomoglo je Ministarstvo nauke Srbije, a sponzor je Telenor fondacija.

Ovogodišnja Konferencija imaće i svoj naročiti nastavak. U Beogradu, u Galeriji SANU, od 12. do 17. decembra održaće se Izložba o 25 godina Istraživačke stanice Petnica, kojom prilikom će biti prikazani i posteri o projektima koje su ove godine realizovali učesnisi petničkih obrazovnih programa i koji su učestvovali na petničkoj konferenciji “Korak u nauku”.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…