infakt__frame.jpgŠkola porodiljstva „Akademik Vojin Šulović“ svečano će biti otvorena u nedelju 2. decembra u manastiru Lelić. Polaznike će pozdraviti episkop valjevski Milutin, episkop jegarski doktor Porfirije, akademik Vojin Šulović po kome Škola nosi ime, prim. dr Ilija Tripković, generalni direktor ZC Valjevo, dr Zoran Jokić, predsednik Upravnog odbora Škole, dr Nada Popović, načelnik Ginekološko-akušerske službe i dr Paja Momčilov, direktor Škole porodiljstva. Kurs „Savremeno vođenje porođaja“ trajaće do 8. decembra, a sa polaznicima će raditi istaknuti stručnjaci naših medicinskih fakulteta i instituta. Kao i prethodne četiri godine predavanja će se održavati u Edukativnom centru Bolnice, a praktični deo nastave u Ginekološko-akušerskoj službi ZC Valjevo.

Škola porodiljstva „Akademik Vojin Šulović“ osnovana je 30. septembra 2003. godine pod pokroviteljstvom Centra za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Ginekološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva i Zdravstvenog centra Valjevo. Škola se prvenstveno bavi organizovanjem postdiplomske nastave u okviru kontinuirane edukacije i zanavljanja znanja, namenjene specijalistima ginekologije i akušerstva i specijalizantima završne godine. Cilj Škole je da se teorijski i praktično obrade ključni problemi akušerske prakse, prikazom najaktuelnijih stavova iz relevantne savremene stručne literature i edukovanjem polaznika da ih primene u svakodnevnom radu.

Prva konferencija za novinare će biti održana u utorak 4. decembra u 11.50 u Edukativnom centru ZC Valjevo (u pauzi između dva predavanja od 11.50 do 12.10), a druga u subotu 8. decembra u 11.45 u hotelu „Grand“ , nakon koje će biti održana i završna svečanost uz dodelu sertifikata. Pozivamo Vas da propratite naše aktivnosti i molimo Vas da se pridržavate naznačenih termina, kako bismo ispoštovali planiran raspored predavanja i praktičnog rada sa polaznicima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…