infakt__frame.jpgFabrički sindikat Kompanije za proizvodnju nameštaja i ambalaže “Stefil” saopštilo je da Vlada Srbije nije prihvatila zahtev radnika te fabrike da svih 640 radnika dobije socijalni program. Na konferenciji za novinare u Udruženju građana i sindikata Pobeda za Valjevo rečeno je da su sredstva odobrena samo za one zaposlene koji nisu tužili firmu i nisu naplatili svoja potraživanja, kao i za one koji su tužili “Stefil” za neisplaćene plate za prethodnih pet godina, ali dugove nisu naplatili uprkos izvršnim sudskim presudama.

Predstavnici fabričkog sindikata Stefila optužili su državu da je kriva za propast ove fabrike koja je mogla da radi i naveli su primer Simpa iz Vranja. Na današnjoj konferenciji za novinare ponašanje vlasti prema Stefilu lider Pobede za Valjevo ocenio je kao neozbiljno.

Prema informacijama iz Stefila, 50-tak radnika koji nisu tužili preduzeće ili naplatili svoja potraživanja od 3. do 11. decembra mogu da se upišu na spisak za odobravanje socijalnog programa, što je preduslov za izlazak fabrike na aInače, ukcijsku prodaju. “Stefil” već sedam godina ima blokiran račun, pet godina nema nikakvu proizvodnju dok su dugovi kompanije sa kamatama prešli 2,5 milijarde dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…