infakt__frame.jpgUdruženje domaćina Valjevo pokrenulo je inicijativu da se za područje opštine Valjevo osnuje
Savet za razvoj i unapređenje živkljenja na selu čiji bi prevashodni cilj bio objedinjavanje svih aktivnosti, svih nosilaca, u vezi unapredjenja življenja na selu.

Prema predlogu upućenom predsedniiku opštine Valjevo Saveta bi činili predstavnici Zavoda za poljoprivredu, Poljoprivredne škole Valjevo, Regionalne privredne komore, Odeljenja za poljoprivredu opštine Valjevo, Komisije za selo opštine Valjevo, Direkcije za robne rezerve,
Odeljenje za razvoj opštine Valjevo, Udruženje domaćina Valjevo kao i sva druga registrovana udruženja kojima su ciljevi razvoj sela.

U obrazloženju ovakve inicijative se kaže da se sve navedene institucije, organizacije, bave selom na direktan ili indirektan način, i svi to rade nezavisno jedni od drugih. Kako su u suštini svima isti ili slični ciljevi, to je svima u interesu, a posebno selu, da se sve aktivnosti usklade, te da se zajednički nastupa prema republičkim organima i drugim institucijama, i da se usklade sve aktivnosti u vezi sela. Projekti podneti od strane partnera, javnog i civilnog sektora, zasigurno imaju veću prodju nego podneti pojedinačno.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…