infakt__frame.jpgU cilju pripreme i održavanja vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila u periodu od 19. do 30. novembra 2007. godine, u vremenu od 07 do 20,00 časova, sprovesti preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO-BEZBEDNO VOZILO”.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Za uočene nedostatke i tehničke neispravnosti na vozilima, saobraćajna policija će upozoravati vozače i upućivati ih na tehnički pregled radi otklanjanja nedostataka uz napomenu gde se besplatno u toku trajanja akcije pregled može izvršiti.

Po završetku akcije, saobraćajna policija će ponovo pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila i dosledno sankcionisati prekršaje i isključivati iz saobraćaja tehnički neispravna vozila.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…