infakt__frame.jpgRadna grupa opštine Valjevo pripremila je dokumentarnu platformu kojom se može dokazati da Valjevo ispunjava većinu uslova na osnovu kojih se dobija status grada, saopštio je danas na konferenciji za novinare Vladimir Krivošejev, predsednik radne grupe. On je rekao da je radna verzija zakona o teritorijalnoj organizaciji je u pripremi i da po njoj Valjevo će dobiti status grada, ali da bi se predupredila eventualna neprijatna iznenađenja, platforma će uskoro biti dostavljena nadležnim institucijama u Republici.

Radna grupa ima 23 člana, ali je prema rečima Krivošejeva u radu učestvovalo još toliko saradnika. Za kratko vreme napravljena je platforma kojom se obrazlaže zašto Valjevo treba da bude grad.

Zakon sada treba da prođe raspravu na Vladi, pa skuptinsku raspravu i usvajanje nakon čega zakon treba da bude ojavljen u Službenom glasniku. Tek onda ćemo moći da kažemo da je Valjevo grad.

Platforma ima i svoju namenu za kasnije i najverovatnije će služiti kao svojevrstan dokument o gradu Valjevu, o njegovoj tradiciji, kulturi i svemu onome što ovaj grad krasi.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…