infakt__frame.jpgOdlukom Vlade Republike Srbije, oktobar je proglašen mesecom borbe protiv trgovine ljudima u okviru koje su i policijski službenici Odseka za strance, suzbijanja ilegalnih migracija i trgovine ljudima, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama Policijske uprave u Valjevu, organizovali akcije pojačane kontrole lica, objekata i prevoznih sredstava u cilju otkrivanja i sprečavanja ilegalnih migracija i trgovine ljudima, kao i otkrivanju lica koja se bave ovim nedozvoljenim aktivnostima .

Pored ovih akcija, u saradnji sa Centrima za socijalni rad i predstavnicima romskih zajednica, organizovana su predavanja na ovu temu u srednjim školama u Valjevu, Ubu, Osečini i Lajkovcu, kojima su prisustvovali i predstavnici romske populacije . Cilj ovih predavanja je bio da se prisutni upoznaju sa ovom vrstom vrlo organizovanog i brutalnog kriminala i da shvate da svako od njih jednog dana može postati žrtva trgovine ljudima .

Sve osnovne i srednje škole na području kolubarskog okruga upoznate su sa likovnim konkursom na temu „Moderno ropstvo“, raspisanim od strane MUP-a Republike Srbije i Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu

Iako na području naše Policijske uprave do sada nismo imali otkrivenih slučajeva ilegalne trgovine ljudima, ova akcija je preventivnog i trajnog karaktera i usmerena je na upoznavanje sa ovim sve prisutnijim problemom na našim prostorima, ali i na pronalaženje ilegalnih migranata i otkrivanju onih koji organizovano vrše krijumčarenje lica.

Molimo građane koji imaju bilo kakva saznanja vezana za ove kriminalne aktivnosti, da odmah obaveste nadležne policijske službenike Odseka za strance, suzbijanja ilegalnih migracija i trgovine ljudima Policijske uprave u Valjevu na tel. 92 ili 294-360.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…