dom_ydravlja_1.jpgSekcija za radiološku dijagnostiku Srpskog lekarskog društva održala je u Valjevu redovni stručni sastanak na kome je najviše reči bilo o dostignućima u ovoj oblasti. Valjevski Zdravstveni centar je kompletirao segmentu radiološke dijagnostike nabavkom magnetne rezonance.

Ulaganje u dijagnostiku veoma je značajno za rano otkrivanje bolesti jer se samim tim bolest može sanirati na vreme, a smanjuju se i troškovi lečenja.

Na sastanku Sekcija za radiološku dijagnostiku Srpskog lekarskog društva obrađeno je i nekoliko značajnih tema, od kojih je najznačajnija “CT Perfuzija i ishemijska bolest mozga”

Očekuje se i nabavka najsavremenijih angio aparata čime će se zaokružiti dijagnostički i terapijski modalitet u koji će biti uključena i kardiologija.

Nesumnjivo je da radiološka služba ZC idu ka medicini 21 veka. Cilj je i da sve usluge budu pružene korisnicima na širem području Zapadne Srbije kako bi sadašnji ZC prerastao u referentni centar za određene oblasti, a uz stalno usavršavanje lekara i osoblja, ZC Valjevo će postati jedan od vodećih dijagnostičkih centara u Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…