infakt__frame.jpgPrimedbe na predlog rang liste lica koja su na osnovu konkursa stekla pravo zakupa stanova izgrađenih u okviru SIRP programa na teritoriji opštine Valjevo, mogu se dostaviti sve do 2. oktobra UO SIRP-a, a preko pisarnice opštine Valjevo. Spiskovi su na javnom uvidu na oglasnoj tabli JP Opštinska stambena agencija i u Povereništvu za izbeglice Republike Srbije. Neblagovremeni prigovori neće se uzeti u obzir.

Na lokacijama u Novom Naselju i naselju Sretena Dudića izgrađeno je prvih 35 stanova od ukupnih 76 i nakon sprovedene procedure razmatranja primedbi na predlog rang liste biće potpisani ubovori.

Sredstva za gradnju je obezbedila Vlada Italije u iznosu od 1,2 miliona evra, dok je Opština Valjevo ustupila zemljište, infrastrukturu, projektnu dokumentaciju i odobrenja za izgradnju, što je 30 % od ukupne vrednosti radova.

Cilj SIRP programa je da obezbedi ukupno 670 novih stanova u Srbiji za 3000 izbeglih i ugroženih lica, da izgradi institucialne kapacitete, doprinese socijalnoj i ekonomskoj integraciji, i da unapredi jačanje kapaciteta lokalnih uprava u planiranju lokalnog razvoja i uspostavljanju opštinskih informacionih sistema.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…