infakt__frame.jpgRekonstrukcija i izgradnja novog mosta na Gradcu koštala bi približno isto pa će se najverovatnije izabrati varijanta gradnje novog mosta, odlučeno je nakon analize izveštaja o stanju 80-to godišnjeg mosta Instituta za mostogradnju.
Direktor Direkcije Miroslav Burmazovic pojasnjava da su se za tu varijantu odlučili jer su nakon sveobuhvatne analize izveštaja došli do podatka da će rekonstrukcija koštati približno kao i gradnja novog mosta. Za sada je jedino dilema da li odmah rušiti most ili ga koristiti, za putnički saobraćaj, dok se ne uradi kompletna projektna dokumentacija. A to može da potraje i nekoliko meseci i pored toga što već postoji projekat koji može da se , uz male korekcije, iskoristi za novi most.

Namera nam je da tu dokumentaciju iskoristimo iz dva razloga: jeftinije je ( necemo placati novi projekat), a i brze cemo okoncati proceduru i otpoceti izgradnju. Sada je samo dilema da li do sprovodjenja citave procedure, od izrade projektne dokumentacije, preko saglasnosti vodoprivrede, do dobijanja urbanistickih uslova i gradjevinske dozvole ( sto ce da potraje) koristiti postojeci most ili odmah rusiti i otpoceti gradnju novog . Odlucicemo nakon konsultacija sa saobracajcima, da li ce i na koji nacin moci da obezbede saobracaj do, na primer, deset tona. Ipak, najverovatnije je da cemo odmah rusiti stari i cim se okonca neophodna procedura otpoceti gradnju novog mosta”, kaze Burmazovic.

Govoreci o rokovima kaze da ce do kraja godine biti izradjena projektna dokumentacija, a da ce na prolece otpoceti izgradnja mosta na Gradcu u Knez Mihajlovoj ulici. Na pitanje koliko ce kostati novi most i ko ce finansirati gradnju s obzirom na to da u programu Direkcije za ovu godinu nisu planirana sredstva , Burmazovic kaze da ce tacna cifra biti poznata kad se uradi projekat, a okvirno, rec je o 40 miliona dinara :

“ Tacno je da u programu Direkcije nisu planirana sredstva za most, ali cemo pokusati da konkurisemo kod NIP za sledecu godinu, pokusacemo kod Puteva Srbije, tim pre jer se most nalazi na magistralnom putu M- 21, trazicemo pare i u Ministarstvu za kapitalne investicije i naravno bice obezbedjena sredstva ( manja) iz opstinskog budzeta”, rekao je za “Patak direktor Direkcije za izgradnju Miroslav Burmazovic.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…