infakt__frame.jpgU petak 10. avgusta Opštinu Lajkovac će posetiti Dušan Marković, direktor Regionalnog centra za mala i srednja preduzeća Šabac. Tim povodom će u 12 sati biti organizovana konferencija za novinare (Mala sala Gradske kuće) na kojoj će pored Markovića učestvovati i Goran Ranković, zamenik predsednika Skupštine Regionalnog centra za MSP i Vladan Čolović, predsednik opštine Lajkovac.

Na pres-konferenciji govoriće se o funkcionisanju novoformiranog Regionalnog centra za mala i srednja preduzeća i konkursu Fonda za razvoj Republike Srbije kojim se odobravaju krediti za početnike, bez hipoteke, i start-ap krediti za pravna lica.

Krajem maja u Šapcu je formirana Skupština Reigonalnog centra za mala i srednja preduzeća za Mačvanski i Kolubarski okrug, a za predsednika je izabran Svetomir Vešić. Osnivači Centra su: Šabac, Valjevo, Koceljeva, Krupanj, Vladimirci, Bogatić, Osečina i Lajkovac, a Agencija UN dala je donaciju od 12 000 dolara za opremanje Centra i obuku stručnih kadrova, dok su opštine osnivači iz svojih budžeta izdvojile po 200.000 dinara.. U Srbiji je do sada formirano 14 regionalnih centara i da će oni umnogome pomoći preduzetnicima da dobiju informacije o kreditima, plasmanu proizvoda, izradi biznis planova i tenderskoj dokumentaciji kao i mogućnostima proširenja izvoza i prekogranične saradnje.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…