infakt__frame.jpg“Železnice Srbije” u protekle tri godine uložile su u razvoj infrastrukture više od 5,3 milijardi dinare, izjavio je generalni direktor tog javnog preduzeća, Milanko Šarančić.
On je rekao da je sredstvima Evropske investicione banke, resorsnog ministarstva i iz sopstvenih izvora remontovan 21 km pruge Čortanovci – Petrovaradin, obavljena kapitalna modernizacija i elektrifikacija magistralne pruge Dimitrovgrad – srpsko-bugarska granica, izgrađeno više objekata u Dimitrovgradu i rekonstruisano šest tunela i 12 mostova na pravcu Niš – Dimitrovgrad.

Na pruzi Beograd – Bar remontovano je više od 30 km koloseka između Resnika i Valjeva, a pruga Čačak – Kraljevo je elektrificirana. Šarančić je rekao da je Ministarstvo za kapitalne investicije finansiralo i obnovu mostova na Dunavu između Bogojeva i Erduta i preko Save kod Ostružnice.

– Do 15. septembra biće otvorene rekonstruisane železničke stanice u Valjevu i Kikindi, a značajna sredstva uložena su i u izgradnju više pružnih prelaza i železničkih ambulati – rekao je on.

Šarančić je, predajući trojici mašinovođa ključeve stanova u niškom naselju Crveni krst, rekao da su “Železnice Srbije” u poslednje tri godine za zaposlene obezbedile 82 stana.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…