opstina_1.jpgPrema odlucu članova Privremenog organa, opština Valjevo ponovo je nosilac investiticije izgradnje toplane i toplovoda, dok se poslovi organizacije aktivnosti vezanih za realizaciju izgradnje toplane i toplovoda poveravaju JKP Valjevo. Pravni osnov za to je što se parcela vodi na opštinu Valjevo, građevinska dozvola je na opštinu Valjevo, a i kreditno je zadužena na period od 15 godina na iznos od 2,170 miliona evra radi obezbeđivanja sredstava potrebnih za finansiranje toplifikacije grada.

Bez primedbi, petočlano veće donelo je i odluku o prihvatanju prenosa prava korišćenja poslovnog prostora u ulici Vojvode Mišića 35, sa dosadašnjeg nosioca prava korišćenja HK Krušik na opštinu Valjevo. U ovom objektu već decenijama nalazi se gradska biblioteka pa je poslovni prostor od 220 kvadrata u prizemlju zgrade prenet na korišćenje gradu uz naknadu od 212 000 evra u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate u cilju izmirenja obaveza HK Krušik prema Vodovodu Valjevo sa stanjem na dan 31. 01. 2007.

Prema dinamici plaćanja predviđenih ugovorom, 37,5 hiljada evra opština Valjevo će uplatiti HK Krušik po potpisivanju ugovora, 87,5 hiljada evra do kraja godine i 87 hiljada evra u toku 2008.

Bez primedbi usvojena je i izmena programa rada JP Rovni, izmena tekstualnog dela prostornog plana koja se tiču korišćenja, uređenja i zaštite prostora.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…