infakt__frame.jpgOkrugli sto na temu “Valjevo, šta da se radi?”, okupio je ljude različitih profila, od prvrednika, zdravstvenih radnika, arhitekata do poslanika kulture i novinara kako bi izneli svoj stav i mišljenje o bitnim gradskim pitanjima, a prema rečima organizatora skupa, LDP, ovo je samo uvod u jedan duži proces, odnosno u niz sličnih skupova koji bi trebalo da se održavaju jedanput mesečno, ali sa temama iz pojedinih oblasti.

Političari i politika trebalo bi više da budu okrenuti građanima i stvaraju ambijent za poslovanje. Poljoprivreda je u našoj zemlji značajan obnovljivi resurs, ali zbog loše starosne strukture stanovništva i usitnjenih poseda, država bi morala da opredeljuje značajnija podsticajna sredstva kako bi se mogli uključiti u tržišnu utakmicu, rekao je Čedomir Nikolić, suvlasnik firme Podgorina frut.

Valjevo je temelj moderne Srbije i ima svoje brendove u Desanki, Proti Mateji, Živojinu Mišiću, Brankovini, rekao je ovom prilikom Miroslav Trifunović, pozorišni reditelj.

Svaka lokalna samouprava spotiče se o urbanizam i neophodno je imati Strategiju razvoja grada koja bi trebalo da sadrži studije svih važnih oblasti, smatra arhitekta Milorad Obradović i dodao da je po tom pitanju najbitnija struka. Na temu zdravstva osvrnuo se dr Mirko Florjančić rekavši da ZC Valjevo ima odlične ljudske i tehničke potencijale, ali ono što ne valja su međuljudski odnosi i odnosi zdravstvenih radnika prema pacijentima. Medijsku sliku u Valjevu novinar Aleksandar Sabo vidi kao veoma lošu, a jedine pozitivne stvari su privatizacija Napreda i dodela regionalnih rekvencija privatnim medijima.

  • Povećanje poreza na imovinu opravdano

    Gradska uprava Valjevo obaveštava građane da je povećanje poreza na imovinu u 2022. godinu…
  • Treća faza programa “Moja prva plata”

    Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava poslodavce iz privatnog i iz javnog sektora,…
  • Ulice dobijaju novi izgled

    U okviru rehabilitacije ulica juče je asfaltirana Uzun Mirkova ulica, koja je nakon pucanj…
Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа. Nеоphоdnа pоljа su оznаčеnа *

Pročitajte još

Povećanje poreza na imovinu opravdano

Gradska uprava Valjevo obaveštava građane da je povećanje poreza na imovinu u 2022. godinu…