infakt__frame.jpgPredstava “Gospođa ministarka”, Gradskog pozorišta “Abrašević”, u režiji Miroslava Trifunovića osvojila je drugo mesto i srebrnu plaketu, na Festivalu amaterskih pozorišta u Kuli. I ovaj put Valjevski glumci osvojili su brojne nagrade. Priznanje za najbolju žensku ulogu Festivala dodeljeno je Vesni Katić Milić za ulogu Živke ministarke. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Branko Antonić, a Marijana Pejatović za ulogu Anke dobila je pohvalu, dok je Dragan Čolić dobio priznanje za najbolju epizodnu ulogu.

Gospođa ministarka je za kratko vreme od premijere imala 9 repriza i deseto izvođenje biće na 50-om Festivalu nad festivalima u Trebinju krajem jula. Ove godine, prema rečima Trifunovića učestvuje 8 predstava od kojih će bar 6 konkurisati za nagradu.
Prilikom dodele priznanja za najbolju žensku ulogu ocena stručnog žirija je da je to jedna od najboljih ministarki ikada odigranih, računajući profesionalna pozorišta.

U gradskom pozorištu Abrašević već razmišljaju i o učešću na još dva festivala – Dani Milivoja Živanovića u Požarevcu i Nušićevi dani u Smederevu.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…