infakt__frame.jpgU Banji Vrujci u toku je izgradnja SPA centra bazirana na iskustvima modernih banja u zapadnoj Evropi. Investicija je vredna 5,5 miliona evra, a prema rečima Milisava Čutovića, Prva nova banja radi se fazno uz pomoć straninih investitora, a 60 miliona dinara obezbeđeno je od Fonda za razvoj i Ministarstva za turizam.

U izgradnju novih bazena i pratećih sadržaja poput hidromasažera, blatišta, sauna i salona lepote do sada je uloženo oko tri miliona evra. Do kraja godine trebalo bi da budu završeni građevinski radovi na novom hotelu kapaciteta 140 kreveta. Tokom 2008. predviđen je završetak i opremanje hotela i zvaničan početak rada, čime bi bila završena još jedna faza izgradnje SPA centra.

U novom SPA centru biće izgrađeno deset hiljada kvadratnih metara prostora, sa 300 kreveta u objektima koji će ispunjavati uslove za “četiri zvezdice”, a Vrujci su izabrani zbog pogodnog mikroklimata sa lekovitom vodom stalne temperature od 26 stepeni Celzijusa, dok je iz sopstvene istražne bušotine dobijena voda topla 34 stepena Celzijusa, kapaciteta 50 litara u sekundi. Uz pomoć termopumpi ova voda bi se koristila i za potrebe zagrevanja hotela.

Slični SPA centri grade se i u okolnim evropskim zemljama, a kao primer Čutović je istakao Sloveniju u kojoj postoji 14 banja i gotovo polovina prihoda od turizma u ovoj državi ostvaruje se baš od banjskog turizma.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…