infakt__frame.jpg15. juna u Kuli počinje 49. Republički festival amaterskih pozorišta. Na ovom takmičenju učestvuje osam najuspešnijih teatarskih ostvarenja u Srbiji. Medju njima će se naći i Gradsko pozorište “Abraševic” koje je pošetkom ovog meseca, nakon procesa selektiranja, proglašeno kao najbolje u konkurenciji 11 predstava sa područja Kolubarskog , Mačvanskog i Zlatiborskog okruga.

“Abrašević” sa predstavom “Gospođa ministarka” kulskoj publici i strušnom žiriju predstaviće se sutra uveče, dakle u subotu, 16. juna.
Predstavu, koja je premijeru imala u Valjevu krajem aprila, a nakon toga sedam repriza, režirao je Miroslav Cisa Trifunovic. Scenografiju je uradio Dušan Arsenić, kostimograf je Branka Sisinački Obradovic, a originalnu muziku je komponovao dr Voja Milutinovic. U naslovnoj ulozi je Vesna Katic Milic, a u velikom glumackom ansamblu su i Dragoslav Parezanovic, Ivana Petronijevic, Veroljub Andric, Branko Antonic, Zoran Bozic, Dragan Colic…

Festival u Kuli traje do 23. juna, a dve najbolje predstave ce ucestvovati na “Festivalu festivala” koji se po 50. put odrzava u Trebinju krajem jula i okuplja najuspesnija pozorisna ostvarenja iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…