g_17.jpgNedopustiva je odluka sanitarne inspekcije da poslove kontrole ispravnosti namirnica, kao i predmeta opšte upotrebe i briseva ne radi Zavod za javno zdravlje zato što nema ovlašćenja za to, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u OO G17 plus. To, prema oceni Tatjane Unković, predsednice UO Zavoda, dovodi u težak položaj radnike, ali i opstanak Zavoda. Od njegovog formiranja 2000-te godine, Zavod je vršio kontrolu u svih šest opština KO.

Već dve godine traje procedura da se Zavodu obezbedi adekvatan prostor, kaže Tatjana Unković i dodaje da je Zavodu dodeljena zgrada nekadašnjeg Dečjeg dispanzera, koja je prilično u lošem stanju, ali je već pokrenuta inicijativa da se napravi projekat trenutnog stanja sa predlogom mera koje treba uraditi da se objekat privede nameni.

Tatjana Unković je naglasila i da Valjevo treba da ima jednu ovakvu instituciju i da svi u gradu treba da se bore za ovaj grad.
U nastavku konferencije u lokalnom G17 plus predstavljen je i rad novoformirane Ženske mreže čiji je prevashodni cilj podizanje uloge žena u društvu, a najavljene su i druge brojne aktivnosti. Jedna od prvih je i organizacija turnira u bagmintonu 23. juna. u parku Pećina.

Ženska mreža će aktivirati i na poboljšanju položaja žena i njihovom aktivnijem učešću u javnom životu grada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…