infakt__frame.jpgU Valjevu je uspešno završen projekat “Izgradnja dovodnika sirove vode – cevnog poretka za rekonstruisanu čistionicu vode Pećina” koji su zajednički realizovali češka firma VHS iz Brna i JP “Kolubara” iz Valjeva, a zahvaljujući finansijskoj podršci u obliku dotacije u okviru programa inostrane razvojne saradnje Češke republike. Povodom završetka radova u sredu, 6. juna projekat će se i oficijelno završiti i predati na korišćenje gradu Valjevu.

Ovim će se ostvariti tzv. evaluaciona misija Ministarstva za životnu sredinu Češke republike.
Sutrašnjem događaju prisustvovaće ambasador Češke republike u Beogradu, NJ.E. Ivan Jestrab sa saradnicima, kao i predstavnici ministarstava Češke Vlade i Vlade republike Srbije.

Prema predviđenom protokolu od 10 sati predviđeno je otvaranje programa i doček u prostorijama Opštine Valjevo, a potom će se obratiti predstavnici grada Valjeva i JP “Kolubara”, predstavnici češke delegacije, predstavnik ministarstava Vlade Srbije i drugih gostiju. Nakon prezentacije projekta i rezultata predviđena je diskusija o projektu i daljoj saradnji između Češke republike i Srbije. Nakon konferencije za novinare biće organizovan odlazak na branu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…