infakt__frame.jpgPolicijski i pravosudni organi u Valjevu istražuju okolnosti pod kojima se ugušila tromesečna beba A. A. iz sela Paune kod Valjeva, koja je u ponedeljak uveče dovezena na dečje odeljenje Regionalne opšte bolnice u Valjevu. Bebu su na dečje odeljenje dovezli majka i komšija iz sela, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt. Istražni sudija Okružnog suda u Valjevu, naložio je obdukciju, a pravosudni i policijski organi treba da istraže da li je smrt nastupila nasilno i na koji način.

Prema nezvaničnim saznanjima, obdukcija je potvrdila da se tromesečna A. A. ugušila, a ne isključuje se ni mogućnost nesrećnog slučaja. Policija je saslušala i majku bebe, a posle isteka roka od 48 sati okružni državni tužilac treba da odluči da li će staviti i zahtev za sprovođenje istrage, pa bi dodatne policijske provere trebalo da potvrde ili negiraju eventualnu odgovornost roditelja.

– Za sada nema elemenata krivičnog dela, a i ako ga bude, biće kvalifikovano kao delo iz nehata, pošto je beba povraćala, a majka je pokrivala ćebetom. Majka bebe je saslušana pošto je suprug okrivio da je odgovorna za smrt deteta, ali, s druge strane, čekamo zvaničan izveštaj obducenta da li je u pitanju zadesno gušenje izlučevinama povraćanja, ili su i roditelji na neki način doprineli gušenju. Prema prvim nalazima, obducent Instituta za sudsku medicinu MUP-a Srbije ne isključuje mogućnost nesrećnog slučaja – saopšteno je iz policije i pravosuđu.

Porodica A. A. u Paunama živi u vrlo lošim stambenim uslovima, u običnom seoskom vajatu, a u krevetu u kojem se beba ugušila, uz gomilu stvari, spavala je i bebina majka.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…