mupn_saopstenje.jpgU nedelju 29. aprila ove godine oko 17 h od strane građana obaveštena je dežurna služba policiske stanice Mionica da je u dvorištu porodične kući Dobrije N. (44) u mestu Popadić, Opština Mionica, došlo do svađe i pucanja iz vatrenog oružja.
Po primljenom obaveštenju upućena je patrola policijske ispostave Mionica, koja je dolaskom na lice mesta utvrdila da je Slobodan L. (57) iz Beograda iz vatrenog oružja izvršio krivično delo pokušaja ubistva Dobrije N. sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici i krivično delo ubistva njenog brata Dušana N. (51) iz Rakara, opština Mionica. U momentu kada je patrola policije došla na lice mesta, Slobodan L. je zatečen ispred terase porodične kuće Dobrije N. sa pištoljem i revolverom koje po naređenju policijskih službenika nije hteo da preda, a pištolj je usmerio u pravcu svoje glave, preteći da će izvršiti samoubistvo. Policijski služdenici policijske ispostave Mionica su izvršili blokadu prostora, a zatim iz kuće Dobrije N. evakuisali veći broj građana koji su se tu zatekli u vreme izvršenja krivičnih dela.
U cilju bezbednog razrešenja nastale situacije, u pomoć polcijskim službenicima angažovan je pregovarački tim MUP-a Republike Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Posle dva časa vođenja pregovora sa pregovaračkim timom i daljeg upornog odbijanja lične predaje oružja koje je posedovao, Slobodan L. je pokušao bekstvo sa lica mesta i tom prilikom iz pištolja puca u pravcu pripadnika SAJ-a MUP-a R Srbije, nakon čega su oni, u cilju odbijanja napada, upotrebili vatreno oružje i naneli mu teške telesne povrede. Povređenom je odmah na licu mesta dežurna služba hitne pomoći DZ Valjevo ukazala medicinsku pomoć i odmah je, zbog težine povrede, prevežen u Urgentni centar valjevske bolnice, gde je u toku noći preminuo.
U vezi sa ovim događajem obavešteni su Okružni javni tužilac Zlatko Šulović i dežurni istražni sudija Okružnog suda u Valjevu Milan Aleksić, koji je na licu mesta izvršio uviđaj. Sudija je naredio i druge istražne radnje koje su u toku, a pripadnici PU Valjevo nastavili su rad na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…