infakt__frame.jpgNovi tender za pokrivanje bezena u Petnici je u pripremi, najavio je direktor gradske Direkcije Miroslav Burmazović, rekavši da će detaljno biti definisan način grejanja i ventilacije. Idejno rešenje uradiće Mašinski fakultet u Beogradu.

Prva najava da će bazen u Petnici biti pokriven potekla je od ministra za kapitalne investicije prošle jeseni kada je obećao i da će do Nove godine bazen biti pokriven. Početkom januara Privremeno veće usvojilo je odluku o poveravanju poslova postavljanja balona na bazenu SRC “Petnica”, a tada je već bio raspisan tender za ponuđača za izgradnju balona. Direktor Burmazović tada je izrazio očekivanja da će balon u Petnici biti postavljen do kraja februara. U drugoj polovini februara iz gradske direkcije je saopšteno da tender koji je raspisan za izvođača radova za postavljanje balona na bazenima u Petnici nije uspeo jer su se na tender javile tri firme, međutim nijedna nije zadovoljila potrebne uslove. Tada je i najavljeno da će se pristupiti javnim nabavkama za izradu idejnog rešenja sa predračunom radova. Takođe je najavljeno i da će taj posao biti gotov za 10-ak dana, a odmah nakon toga da će ponovo biti raspisati teneder.
Ministarstvo za kapitalne investicije izdvijilo je 10 miliona dinara za pokrivanje bazena, dok je iz opštinskog budžeta izdvojeno 5 miliona dinara, a zbog zahtevanih specifičnih uslova za izgradnju, ministar za kapitalne inveticije je obećao je krajem februara dodatna stredstva.

Raspisivanje novog tendera očekuje se u maju.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…