izlozba.jpgIzložba slika pod nazivom “Pejzaž i boje grada” autora Zorana Andriđa biće otvorene u petak 20. aprila u 20.30 u galeriji Narodnog muzeja Valjevo. Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti prof. dr Jasmina Jovanov.
Slikar Zoran Andrić rođen je 1960. godine u Valjevu. Likovno se izražava od ranog detinjstva i vaspitava u školi za likovne tehničare – grafički odsek. Izlaže svoje slike i crteže od 1979. godine na zajedničkim i samostalnim zložbama.
Redovni je član ULUS-a. Vodenica u Gracu je omiljen slikarev motiv i bila je na 14 zajedničkih i 6 samostalnih izložbi, a na izložbi ULUS prikazana je pod naslovom “Posle izložbe”. Svoju opčinjenost vodenicom objašnjava kroz svoje detinjstvo u kome se bavio pisanom umetnošću koja je kasnije prešla u likovni izraz i on je za njega najbliži vodenici na reci Gradac kroz koju može da sažme sve što je naučio. Likovni kritičar o delu i radu valjevskog slikara Zorana Andrića kažu da je njegovo slikarstvo zasnovano na dva pola jedne iste ljubavi: prema prirodi i prema prirodi slike koja je u slikarevoj svesti sve sigurnije uspostavlja kao osnovni smisao života.
Izložba u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena do 30. aprila.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…