infakt__frame.jpgPovodom inicijative dela nevladinih organizacija da se ne nastave pregovori izmedju Srbije i EU, Lokalno veće Evropskog pokreta u Srbiji prosledilo je medijima saopštenje za javnost sa spiskom NVO koje podržavaju nastavak pregovora sa EU smatrajući da će to olakšati punu saradnju Vlade Republike Srbije sa Tribunalom u Hagu.

“Evropski pokret u Srbiji i dole potpisane nevladine organizacije ne podržavaju inicijativu jednog broja nevladinih organizacija da se ne nastave pregovori između Srbije i Evropske unije uz nesmanjeni pritisak EU na našu zemlju u pogledu ispunjavanja obaveza prema Tribunalu u Hagu. Nastavak pregovora sa EU u što kraćem roku, uz garancije nove Vlade da će biti ispunjene obaveze prema haškom tribunalu je od presudnog značaja za ubrzanje procesa evropske integracije, konsolidaciju proevropskih snaga u zemlji, kao i uspešno sprovođenje reformi i procesa demokratizacije društva. Upravo nastavak pregovora sa EU olakšaće punu saradnju Vlade Republike Srbije sa Tribunalom u Hagu.
Evropski pokret u Srbiji u potpunosti podržava spremnost Evropske unije da pomogne našoj zemlji u prevazilaženju teškoća i smatra da nastavak saradnje i pregovora predstavlja najbolji put za ulazak Srbije u porodicu evropskih demokratija.

Saopštenje za javnost kojim se pruža podrška nastavku pregovora sa EU potpisali su Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradska otvorena škola, Centar za civilno-vojne odnose, Centar za moderne veštine, Centar za razvoj neprofitnog sektora, Centar za proučavanje alternativa, Centar za razvoj Srbije, Grupa 484, Građanska čitaonica PIRGOS – Pirot, Građanski pakt za jugoistočnu Evropu, Odbor za građansku inicijativu – Niš, Resurs centar Majdanpek, Timočki klub – Knjaževac, Zaječarska inicijativa, Ženska vlada Srbije i
Anglo-srpsko društvo Beograd.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…