infakt__frame.jpgČlanovi Privremenog organa opštine Valjevo dalo je saglasnost na program rada JKP Valjevo za 2007. godinu na današnjoj devetoj sednici. Prema rečima v.d. direktora Slobodana Stojakovića planom je predviđena racionalizacija svih troškova. U ponedeljak se očekuje otvaranje ponuda za izovođača radova na novoj gradskoj toplani.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o otpisu potraživanja budžeta zaključno sa 31. 12 . 2005. u iznosu id 7,7 milionna dinara, od čega je potraživanje od JKP Valjevo oko 7,1 milion. Odlukom članova privremenog organa stavljeno je van snage rešenje o konačnom obračunu za proteklu grejnu sezonu na osnovu koga je ispostavljen tzv. 13-ti račun uz obrazloženje da nije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, ali će ovo će stvoriti dodatne probleme preduzeću.

Članovi veća danas dali saglasnost na program poslovanja JP Regionalna Televizija i JP Valjevo turist, a utvrđena je i stopa poreza na imovinu na teritoriji opštine valjevo. Usvojena je i odluka kojom se davanje saglasnosti na cene komunalnih usluga izjednačava u svim delatnostima, odnosno da o ceni proizvodnje i isporuke toplotne energije odlučuje predsednik opštine.
Dosadašnji sekretar privremenog organa Zdravko Vitošević razrešen je ove dužnosti, a za novog sekretara imenovana je Slavica Pantić.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…