infakt__frame.jpgU valjevskoj opštini ima oko 14 500 penzionera, a u prizemlju zgrade Fonda PIO smeštene su prostorije za dnevni boravak. U valjevskom Udruženju penzionera kažu da je za ovu populaciju u Srbiji život izuzetno težak jer penzije realno zaostaju za prosečnim primanjima čime nikako ne mogu biti zadovoljni, ne uvađavaju se njihovi stavovi i zahtevi, a sve je veći broj siromašnih.

U Udruženju kažu da kojliko je u njihovoj moći pomažu onim penzionerima koji su u najtežoj situaciji, ali da se to ipak mora rešiti preko fondova. Nevolja je što su fondovi PIO godinama korišćeni kao izvori finansiranja raznoraznih projekata.

Već je i druga godina od kada bife u okviru kluba penzionerane radi, a to im je, kažu značilo dosta, da se okupe, popričaju, popiju kafu ili čaj. I dodaju da je ta situacija samo u valjevu, a ne i udrugim gradovima, pa pitaju koji se to zakoni i propisi ovde primenjuju.

Zakoni i propisi su svuda isti, kažu u valjevskom udruženju, ali se kao i u drugim gradovima mora iznaći način kako da se reši to pitanje i penzionerima omogući kutak gde će se okupljati.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…