infakt__frame.jpgNacionalni dan dorbe protiv pušenja u Domu zdravlja obeležen je promocijom zdravih stilova života na odeljenju ginekologije i u Školskom dispanzeru. Pored video prezentacije, podeljen je i propagandni materijal i brošure koje ukazuju na štetnost pušenja.

Ukazivanje na štetnost pušenja usmerena je i na popualciju školske omladine koja je s godinama sve ugroženija ovom štetnom navikom, a pored današnje prezentacije u Školskom dispanzeru Doma zdravlja u narednom periodu biće organizovana rpedavanja u osnovnim školama u gradu, a u ovaj vid edukacije biće uključene i neke seoske škole.
Današnju akciju u Domu zdravlja podržao je ZC Valjevo, Zavod za javno zdravlje i SO Valjevo

Odbor za javno zdravlje Valjeva u saradnji sa odborima iz Užica i Čačka raspisao je konkurs za učenike osnovnih škola na temu pušenja. Konkurs će biti otvoren do 15. februara.

Pravi nepušači su retkost i to je po definiciji osoba koja ne dolazi u dodir sa duvanskim dimom, dok je pasivni pušač soba koja udiše duvanski dim iz svoje okoline. Svi pasivni pušači se truju, a naročito deca jer su njihova pluća osetljivija i imaju manje mogućnosti za odbranu od duvanskog dima. Pušači imaju pravo da truju sebe, ali ne i druge. Pasivni pušači stoga imaju pravo da budu pravi nepušči i da insistiraju na poštovanju Zakona o zabrani pušenja,.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…