infakt__frame.jpgKnjizevnik Radovan Beli Markovic izabran je za Valjevca-licnost 2006. godine u izboru žirija Revije “Kolubara” kojeg su činili novinari valjevskih redakcija i nekoliko prethodnih dobitnika ovog priznanja.

Većina članova žirija glasala je za Radovana Belog Markovića tako da je u poslednjem krugu glasanja imao više naklonosti od dr Boška Đukanovića, direktora kardiovaskularnog Instituta “Dedinje”.

Radovan Beli Markovic je prosle godine proslavio tri decenije uspesnog spisateljskog rada, a mnogi knjizevni kriticari smatraju da je najplodniji i najbolji srpski pisac na razmedju dva veka.

U najuzoj konkurenciji u izboru za licnost godine koja se bira 13-put, bili su i arhitekte David Maksimović i Ognjen Jović, dramski pisac Dušan Spasojević, privrednik Čeda Nikolić, farmer Stojadin Čitaković, dirigent Dragan Vasiljević i novinar i glumac Branko Antonić.

Revija “Kolubara” tradicionalno, svakom dobitniku priznanja krajem godine dodeljuje plaketu sa likom Ljubomira Nenadovica i ona ce sada pripasti knjizevniku Radovanu Beli Markovicu, Valjevcu 2006. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…