infakt__frame.jpgVeliki je propust i nepravda što se Valjevo nije našlo u grupi opština predloženih za dobijanje statusa grada i imamo obećanja da će već na narednoj sednici Vlade Srbije ta greška biit ispravljena, rekao je predsednik opštine Jovan Tomić na početku sednice pšrivremenog veća.

Tomić je dodao i da postoji inicijativa sa predsednicima ostalih opština KO da budu u sastavu Grada Valjeva. U nastavku sednice, usvojena je odluka da se odluka o čuvanju i održavanju spomenika kulture “Kula Nenadović” poveri Narodnom muzeju Valjevo. Poslovi postavljanja balona na bazenima SRC Petnica povereni su JP Direkcija, koja će nakon završetka poslova Opštini Valjevo dostaviti svu prateću dokumentaciju. Sredstva za ove radove u visini od 10 miliona dinara obezbedilo je ministarstvo za kapitalne investicije.

Članovi privremenog organa opštine Valjevo dali su saglasnost na izmene i dopune Programa poslovanja JP Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva. Zanimljivo je da je stavka – izgradnja elektro mreže za priključivanje fabrike Gorenje u iznosu od 14 miliona dinara, realizovana, odnosno sredstva za ovu namenu su izdvojena i potrošena, a da odbrnici SO nisu dali saglasnosrt za to. Prvi rebalans plana Direkcije sa ovom stavkom usvojen je 28. decembra 2006. Ako se zna da se sredstva iz budžeta ne mogu trošiti bez odluke SO, postavlja se i pitanje kako se utrošak 14 miliona dinara može retroaktivno verifikovati i po kom osnovu. Pojedini članovi veća smatraju da iako to nije po zakonu, takve su bile okolnosti jer Skupština nije funkcionisala i da to nisu jedini propusti u trošenju sredstava, već da su to svi radili.
I da podsetimo, u novembru mesecu, nezavisni odbornik u Slobodan Gvozdenović podneo je krivične prijave protiv Jovana Tomića i Miroslava Burmazovića zbog zloupotrebe službenog položaja i trošenja sredstava bez odluke skupštine. Obrazloženje dato u odeljenju za privredni kriminal valjevske Policijske uprave takođe je bio između ostalog, da Skupština nije funkcionisala. Predmet je krajem decembra prosleđen opštinskom javnom tužilaštvu.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…