etno.jpgOvako je nekad izgledao deo jaza u neposrednoj blizini mosta u Knez Mihajlovoj ulici, a danas je to skroz zacevljena površina. Postavljanjem cevi u dužini od 300 m od mosta u Knez Mihajlovoj ulici pa do mesta gde se jaz uliva u Kolubaru, završena je prva faza uređenja jaza.

Cevi i svu drugu neophodnu opremu obezbedila je češka kompanija VHS iz Brna. Vrednost investicije je 8 miliona dinara, a sva sredstva obezbedila je češka Vlada i ministarstvo životne sredine Republike Češke. Iz opštinskog budžeta za ovaj posao obezbeđeno je 3 miliona dinara.

Povodom finalnih radova prve faze uredjenja Jaza, nedavno su u Valjevu u poseti boravili i predstavnici česke firme VHS iz Brna. Nakon obilaska radova na Jazu, oni su pozitivno ocenili kvalitet i dinamiku radova.

U 2007. godini planirano je da se uredi deo jaza od mosta u knez Mihailovoj do železničkog mosta. Završetak projekta planiran je za 2008. godinu do kada bi trebalo da se uradi i vodovodna i kanalizaciona mreza na brdu sa leve strane Jaza u MZ Stari Grad.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…