fudbal1.jpgFudbalski savez KO danas je bio domaćin revijalno-selektivne utakmice momaka rođenih 1986. i kasnije, a koji fudbal igraju u klubovima srpskih liga. FSS kao inicijator ovakvih takmičenja organizovao je klubove na regionalnom nivou pa se utakmičenja odigravaju između fudbalera klubova koji pripadaju Regionu Zapadne Srbije, Istočne Srbije, Beograda i Vojvodine. Utakmice su do sada igrane u Beogradu, Aleksincu, Pazovi, a današnja utakmica u Valjevu odigrana je između Reprezentacije Zapadne Srbije i Reprezentacije Beograda.

Iako je rezultat bio 4:3 za beogradske momke, mnogo veći značaj ima mogućnost da se iskaže talenat, privuku pažnju na svoju igru i obezbede svoje mesto ne samou nekom od jačih klubova koji se takmiče u prvoj ligi, već u FSS vide mogućnost da se na ovaj način ojača i mlada reprezentacija.

Iako su odigrane samo 4 utakmice, Santrač tvrdi da se već izdvojilo nekoliko zaista dobrih i talentovanih mladih fudbalera. U prolećnom delu ponovnu šansu će imati i svi ostali koji su igrali tokom ovih utakmica. Uključivanje Telekom i Meridijan lige broj ekipa koji se takmiči povećaće se na 6, a onim mladim fudbalerima koji budu izabrani za nacionalni podmladak imaće obavezu učešća za svoje regionalne klubove.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…