infakt__frame.jpgIzložbom slika, crteža, stripa, mail-arta i vizuelne poezije Dejan Bogojević je na simboličan način obeležio petnaest godina svog stvaralaštva. Kritičari kažu da je Bogojević izuzetno svestran umetnik i da gotovo da nema literarnog žanra u kojem se nije ogledao, ali da opet kvalitet prati kvantitet.

Dejan Bogojević dugo godina bavi se haiku poezijom i smatra da je potpuno pogrešno tumačenje da neko ko se bavi klasičnom poezijom ne može da piše haiku i obrnuto.

Dejan Bogojević rođen je do sada objavio 30 autorskih knjiga, a kao urednik i recezent potpisao je preko 150 književnih naslova. Dobitnik brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Do sada je imao brojne samostalne i grupne likovne izložbe u zemlji i inostranstvu. Zastupljen u svetskim strip i mail-art antologijama.

Vizuelna poezija nije ništa novo, kaže Bogojević mada se poezija u današnje vreme veoma malo čita. Vizuelna poezija saopštava poruke kroz vizuelne znake, kombinaciju reči, znakova i eventualni grafičkih rešenja.

Dejan Bogojević je nedavno u Sloveniji objavio knjigu na slovenačkom, engleskom i srpskom jeziku, a zastupljen je i u poljskoj haiku antologiji kao i u Japanu. U pripremi je knjiga na bugarskom koja bi trebalo da se pojavi tokom naredne godine, kao i knjiga proze rađena u saradnji sa makedonskim piscem Aleksandrom Prokopijevim.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…