infakt__frame.jpgStalna konferencija gradova i opština započela je realizaciju novog programa “Jačanje lokalne samouprave u Srbiji”. Projekat se realizuje uz podršku Saveta Evrope i Evropske agencije za rekonstrukciju. Opština Valjevo će se uključiti u ovaj program kroz jačanje institucionalnog okvira za lokalnu samoupravu, odnosno reformu zakonodavstva i Izgradnju kapaciteta jedinica lokalnih samouprava. Projekti su za dodelu nagrada za najbolje opštinsko iskustvo, uporedna procena kapaciteta opštisnkih uprava i procena kapaciteta i unaprejdenje rada opštinskih administracija.

Na nedavno odranom okruglom stolu koji je Stalna konferencija gradova i opština organizovala u Beogradu, zaključeno je da bi gradovi i opštine Srbije, trebalo najkasnije do februara meseca naredne godine da konkurišu i predlože projekte iz tematskih oblasti koji će definisati Nadzorni odbor čije formiranje se uskoro očekuje.

Predstavnicima gradova i opština, medju kojima su bili i načelnik Opštinske uprave Milena Pavlović i Vukajlo Nenadović, poverenik za informacije od javnog značaja Opštine Valjevo, stručnjaci Saveta Evrope i medjunarodni eksperti predstavili su iskustva iz Poljske i Velike Britanije i to projektnu metodologiju koja se uspešno primenjuje kako u poslovnom sektoru, tako i u lokalnim samoupravama susednih zemalja, saopštila je informativna služba opštinske uprave.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…