infakt__frame.jpgOpstina Valjevo i JKP “Vidrak” danas su preduzeli zakonom predvidjene mere koje će omogućiti deblokadu deponije što znači da su podnete krivicne prijave protiv NN izvršilaca, a Policijskoj upravi Valjevo upućen je zahtev za utvrdjivanje identiteta osoba koje deponiju drže u blokadi, saopšteno je iz opštinske uprave nakon sastanka opštinskog rukovodstva sa predednicima MZ Gorić, Novo Naselje i Gradac.

Mihailo Todorović, Mladen Gajić i Aleksandar Nikolić, kao predsednici pomenutih MZ potvrdili su na današnjem sastanku sa predsednikom opstine dr Jovanom Tomicem, da ove mesne zajednice ne stoje iza blokade gradske deponije. Oni koji ne dozvoljavaju dosadašnje održavanje gradskog smetlišta nisu predstavnici mesnih zajednica, vec je rec o neformalnoj grupi gradjana, rečeno je na sastanku, prenosi informativna služba.

Načelnik odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Branko Mazić, rekao je da je po načinu održavanja, gradska deponija u Valjevu jedna od boljih u Srbiji, što je potvrdilo i nadležno ministarstvo. Blokadom deponije postoji latentna opasnost od pojave zaraznih i crevnih bolesti, ne samo u gradu, već i na području same deponije, jer je na ovaj način onemogućeno njeno redovno održavanje, kaže se u saopštenju informativne službe opštinske uprave Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…