infakt__frame.jpgCenu grejanja može jedino da promeni Skupština ili Privremeno veće koje još nije imenovano, istakao je predsednik Opštine Valjevo dr Jovan Tomić u razgovaru sa članovima Upravnog odbora, predstavnicima i direktorom Javnog komunalnog preduzeća Valjevo, kome su prisustvovali i predstavicima MZ Kolubara II. Na sastanku se razgovaralo i o problemima u ovom Javno komunalnom preduzeću, ceni grejanja i gubicima u poslovanju, saopštila je informativna služba opštinske uprave.
U saopštenju se navodi i da je predsednik Tomić na sastanku naglasio da su svi probelmi Javnog komunalnog preduzeća nastali sa dolaskom Miroslava Rasulića na mesto direktora, jer bilo kakva komunikacija sa njim i saradnja od tada nije bila moguća navodeći primer da direktor Rasulić nije dolazio na sastanke u opštini kojima su prisustvovali svi direktori Javnih i Javno komunalnih preduzeća govoreći kako ne želi da gubi vreme. Predsednik Tomić je podsetio da je iz Javnog komunalnog preduzeća čak tri puta vraćen budžetski inspektor, čime je prekršen zakon, kao i na to da je lično predsednik urgirao da se JKP nedavno odobri kredit za kupovinu mazuta, a da je Rasulić to iskoristio za ličnu medijsku kampanju što su gradjani imali priliku i da vide.

U saopštenju se dodaje i da je danas formiran Radni tim od pet članova koji čine: Miroslav Burmazović, direktor Direkcije za izgradnju Valjeva, iz Javnog komunalnog preduzeća Dragan Despotović i Slobodan Stojaković, a ispred grupe gradjana Radovan Andrić i Dragan Janković, koji će najkasnije u narednih sedam dana sagledati situaciju u Javnom komunalnom preduzeću i predložiti realnu cenu grejanja. Dogovoreno je i da se u rešavanje ovog problema uključi i načelnik Kolubarskog okruga Goran Lučić, kao i to da se što pre zakaže sastanak u Minisatartsvu trgovine, turizma i usluga gde će predstavnici JKP i opštine Valjevo razgovarati o ovom problemu.

Na današnjem sastanku predstavnici MZ Kolubara II su u više navrata istakli da gradjani ne očekuju da cena grejanja bude vraćena na 32 dinara, ali da bi ona mogla biti kako su naveli 40 dinara, što je prosek za govoto sve gradove Srbije, pod uslovom da se, na primer, smanje troškovi reprezentacije JKP i drugi troškovi ovog preduzeća. Govoreći o gubicima u poslovanju JKP, Rasulić je ovom prilikom rekao da je u ovom trenutku realno da cena grejanja bude čak 55 dinara po metru kvadratnom, ali je zaključak sastanka da je to neprihvatljivo, stoji u izveštaju sa današnjeg sastanka koji je javnosti dostavljen iz informativne službe opštinske uprave.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…