infakt__frame.jpgOdmah otpoceti sa uklanjanjem i odvozenjem smeca na gradsku deponiju, u cilju zastite stanovnistva koje zivi u neposrednoj blizini deponije, nastaviti sa sanacijom deponije u skladu sa postojecim projektom, formirati strucnu ekipu koja ce koordinirati i nadgledati aktivnosti sanacije deponije i zabraniti odvozenje opasnog medicinskog materijala (izuzev opsteg) u skladu sa Lokalnim ekoloskim akcionim planom zaključci su Opstinski stab za elementarne nepogode koji je zasedao danas zbog višednevne blokade deponije, saopšteno je iz informativne službe opštinske uprave.
U poslednjih nekoliko dana zbog neuklanjanja i neodvozenja komunalnog otpada, doslo je do nestabilne higijensko-epidemioloske situacije sa mogucnoscu nastajanja epidemija crevnih i drugih zaraznih bolesti, navodeno je u izvestaju Zavoda za javno zdravlje Valjeva koji je dostavljen članovima Štaba..
U saopštenju se dalje navodi da će opstina Valjevo preduzeti sve zakonom propisane mere kako bi problem blokade gradske deponije bio resen u najkracem mogucem roku.
Nakon sastanka Štaba koji je bio zatvoren za javnost trebalo je da se održi i sastanak sa predstavnicima meštana koji su blokirali deponiju, ali je predsednik opštine Jovan Tomić odbio da održi sastanak zbog prisustva novinara i napustio salu SO u kojoj je trebalo da se održi sastanak.

Nakon 12 dana blokade deponije, oko kontejnera već se stvaraju mini. I pored toga što se smeće iz grada odvozi na deponiju u nekoj od susednih opština to ni izbliza ne zadovoljava osnovne potrebe da grad bude čist, a situacija je umnogome gora u naseljima na Petom puku, Brđanima itd.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…