infakt__frame.jpgU Srbiji se od ponedeljka, 23. oktobra, obeležava nedelja solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečjom paralizom pod sloganom “Zejedno možemo bolje”. Cerebralna paraliza je skup različitih fizičkih, čulnih i mentalnih oštećenja koja nastaju kao posledica povrede mozga ili neuspele vakcinacije u najranijem detinjstvu.

U proglasu koji je uputio Savez za cerebralnu i dečju paralizu Srbije, zatraženo je da obolele osobe, kojih ima nekoliko hiljada u našoj zemlji, dobiju mogućnost da ravnopravno i pod jednakim uslovima učestvuju u svim aktivnostima društvenog života zajednice, kako bi zajedno obezbedili ekonomski i društveni napredak.

Osobe sa cerebralnom i dečjom paralizom, bez obzira na stepen oštećenja, imaju iste potrebe za ljubavlju, aktivnošću, učenjem i radom kao i bilo koja druga osoba”, navedeno je u proglasu. Savez ističe da sve aktivnosti društva treba da se zasnivaju na načelima ravnopravnosti, jednakosti i solidarnosti, uz poštovanje međunarodnog slogana “Ništa o nama bez nas”.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…