infakt__frame.jpgPovodom rubrike koja je emitovana u utorak 10. oktobra na Vujia televiziji- o domaainstvu Dobrivoja Djurdjeviaa iz Donje Bukovice eija je kuaa sa pomoanim ekonomskim objektima o1teaena zbog klizi1ta, Komisija za elementarne nepogode i Odsek za odnose sa javno1au upuauju sledeae saop1tenje:

Dobrivoje Djurdjevia u svojoj izjavi tvrdi da je njemu uskraaena pomoa Op1tine Valjevo, kao i to da se op1tinskoj Komisiji za elementarne nepogode obraaao vi1e puta, ali da je njegov zahtev za izgradnjom nove kuae umesto stare koja je stradala u klizi1tu, odbijen. Djurdjevia smatra da bi i on trebalo da bude na spisku za izgradnju nove kuae ali i pomoanih ekonomskih objekata.

Tim povodom op1tinska Komisija za elementarne nepogode saop1tava: Taena je informacija da je kuaa sa pomoanim ekonomskim objektima Dobrivoja Djurdjeviaa u Donjoj Bukovici znatno o1teaena zbog klizi1ta i da se on obraaao Komisiji za zahtevom za pomoa. Medjutim, Dobrivoje Djurdjevia je vlasnik dve kuae, jedna je u Donjoj Bukovici, a druga u Valjevu u ulici Dimitrija Tucoviaa bb povr1ine 107,50 metara kavdratnih i samim tim ne mo3e biti uvr1aen na spisak za izgradnju novog stambenog objekta umesto starog o1teaenog u klizi1tu. To je stav Vlade Republike Srbije i Ministarstva za kapitalne investicije koji je Op1tini Valjevo i prosledjen u pisanoj formi-da pravo na izgradnju novih objekata umesto onih koji su o1teaeni u klizi1tu imaju samo vlasnici objekata koji imaju prebivali1te na teritoriji ugro3enog podrueja, a pri tom nemaju drugu nepokretnost. Takodje, po uputstvu Vlade Srbije, predmet pomoai u ovom trenutku su iskljueivo stambeni, a ne pomoani ekonomski objekti.

Uz to, Djurdjevia tvrdi da nije dobio nikakvu pomoa, 1to nije taeno. Od humanitarne organizacije «Karitas» je dobio pomoa u gradjevinskom materijalu u vrednosti od 1000 Evra, 1to je Djurdjevia iskoristio. Sve to u ovom trenutku naravo nije dovoljno za porodicu Djurdjevia, ali i za druge porodice koji su se na1li u slienoj ili istoj situcaciji, medjutim uputstva koja su prosledjena od Vlade Srbije i resornog ministarstva i u kojima su jasno precizirani prioriteti izgradnje novih kuaa, ae se strogo po1tovati, saop1tava Komisija za elementarne nepogode i Odsek za odnose sa javno1au Op1tinske uprave Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…