infakt__frame.jpgNajvažnije je da roditelji učestvuju u životu svoje dece, da makar sa distance prate njihove aktivnosti, da znaju kuda se i sa kim kreću i da prate njihovo ponašanje, rečeno je na sinoćnoj tribini posvećenoj prevenciji bolesti zavisnosti, bila je organizovana prvenstveno za učenike srednjih škola njihove nastavnike.

Ponekad se promene u ponašanju ne mogu uvek svesti pod pubertet i zato treba obratiti naročitu pažnju ako deca imaju gubitak interesovanja za neke svere života, zapušten izgled, popuštanje u školi, neobično ponašanje kao što su napadi panike i straha, tajni telefonski pozivi i pozajmljivanje novca. Anketa koju je sprovelo ministarstvo zdravlja dala je poražavajuće rezultate.

Pri valjevskom Domu zdravlja svakog radnog dana radi Savetovalište za mlade, a prevashodni cilj je da se ukaže i mladi ljudi edukuju koje štetne posledice po njih same imaju duvan, droga i alkohol.

Organizatori tribine “Prevencija bolesti zavisnosti” bili su Školski dispanzer, patronažna služba, Preventivni centar Doma zdravlja i Psihijatrijska služba Zdravstvenog centra Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…