infakt__frame.jpgSeminar na temu “Novi zakonik o krivičnom postupku – izraz nove koncepcije i novih potreba u okviru celokupnog procesa reforme” za regionalni pul advokata uključenih u Mrežu odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS održan je danas u hotelu Vrujci.

Nacionalna strategije reforme pravosuđa usvojena je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije 25. maja 2006. godine, a njen osnovni cilj je da se uspostavljanjem vladavine prava i pravne sigurnosti vrati poverenje građana u pravosudni sistem Republike Srbije, rekao je prof. dr Milan Škulić, jedan od autora Zakonika o krivičnom postupku i generalni sekretar Sekretarijata za sprovođenje Strategije.

Organizacijom različitih treninga i seminara na kojima su predavači eksperti domaćih i međunarodnih organizacija, koje baziraju svoj rad na evropskim standardima, advokatima i pravnicima Mreže omogućeno je da dodatno razvijaju svoje znanje o mogućnostima zaštite ljudskih prava.

Advokati mreže CHRIS danas su imali priliku da dobiju i pojašnjenja vezana za osnovnie ciljeve efikasnuijeg i bržeg krivičnog postupka, poštovanjem ljudskih prava okrivljenog i oštećenog, da se u dokaznom procesu upoznaju sa novom terminologijom, pravilima o zaštiti svedoka kao i neophodnosti valjane pripreme za novi krivično-procesni ambijent i edukaciji osnovnih aktera novog krivičnog postupka jer svi zakoni vrede u osnovi koliko vrede ljudi koji ih primenjuju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…