infakt__frame.jpgKampanja za lokalne izbore u Valjevu zvanično nije još počela, a nezvanično sve političke partije već se uveliko spremaju za predstojeće izbore, bilo da će zbog raspada Skupštine biti samo lokalni izbori ili izbori na svim nivoima koji će biti raspisani nakon donošenja Ustava.
SRS učestvovala je u opštinskoj vlasti protekle dve godine.

Na osnovu člana 33 Poslovnika Skupštine opštine Valjevo sednica se može sazvati na zahtev 1/3 odbornika. Lokalni parlament broji 51 odbornika, pa je za sazivanje sednice 17 potpisa. Ako se prebroje potpisnici na zahtevu za sazivanje nastavka četrnaeste sednice dolazi se do broja 16, pa je nejasno kako je skupština sazvana na taj način?

Grujičić tvrdi da je potpisivanje spiskova od strane odbornika o navodnoj potvrdi dolaska na Skupštinu bila manipulacija kako bi se stekao utisak da neke stranke, među kojima i SRS, stalo poštoi poto da ostanu an vlasti. On dodaje i da je kompletan spisak video tek u našem studiju.

Grujičić kaže da se ne seća da je uopšte video prvu stranu spiska koja sadrži tekst da je to zahtev za sazivanje sednice i ostaje pri tvrdnji da je to bila manipulacija, a kako je nagovestio, mnogo toga će izaći na videlo u predizbornoj kampanji.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…