infakt__frame.jpg“Otvoreni forum – javno zagovaranje za uspostavljanje institucije građanskog branioca u opštini Valjevo” naziv je projekta Odbora za ljudska prava koji će uz finansijsku podršku opštine Valjevo biti realizovan do kraja ove godine. Cilj projekta je stručna i tehnička podrška prilikom izrade i donošenja opštinske odluke o građanskom braniocu, kao neophodnog uslova za ustanovljavanje ove institucije.
Statut opštine inače predviđa obavezu uspostavljanja institucije ombudsmana još od donošenja novog statuta opštine 2002. godine, ali se, kako kažu, ipak svesno čekalo donošenje republičkog zakona.

Odbor za ljudska prava će u periodu do 1. decembra obaviti nekoliko aktivnosti, a najbitnija je izrada Nacrta odluke o ustanovljavanju građanskog branoca. Pravni tim Odbora za ljudska prava, pojačan sa prof. dr Bogoljubom Milosavljevićem, inače ekspertom za oblast zaštite građanskih prava će zajednički odraditi taj posao i to će po prvi put biti da jedna nevladina organizacija učestvuje u izradi odluke koja se tiče građana i ostvarivanja individualnih i kolektivnih prava.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…