infakt__frame.jpgČlanovi Opštinskog veća su na 28 sednici pozitivno ocenili predlog drugog dopunskog budžeta za 2006. godinu opštine Valjevo kojim su planirani prihodi u iznosu od 1.510.000.000 dinara sto predstavlja povećanje za 521.500.000 dinara ili 52,76 odsto u odnosu na Odluku o prvom dopunskom budžetu.
Osnovni razlog za to povećanje predstavlja transfer sredstava iz republičkog budžeta za nadokandu štete pričinjene elementarnim nepogodama u iznosu od 74.000.000 dinara, kao i najavljena sredstva iz Nacionalnog investicionog plana u iznosu od 430.000.000 dinara. Visina javnih rashoda u drugom dopunskom budžetu je utvrdjena na nivou planiranih prihoda i iznosi takodje 1.510.000.000 dinara.

Pored ostalog, povećane su investicije budžetskog fonda za gradjevinsko zemljište, u odnosu na prvi dopunski budžet, kao i ulaganja u izgradnju Azila za pse lutalice, uredjenje «Jaza», izradu projekta Regionalne deponije, uredjenje rečnog toka reke Kolubare kod postojeće deponije, uvećan je iznos sredstava za čišćenje grada. Višestruko su uvećane specijalizovane usluge što se odnosi na naknade lekarima za utvrdjivanje vremena i uzroka srmti umrlih izvan zdravstvene ustanove. Izmedju ostalog, povećana su i sredstva za donacije za turizam i troškove turističke propagande. Drugim dopunskim budžetom povećana su sredstva namenjena reparaciji površinske zaštite bazena u Petnici. Takodje su obezbedjana dodatna sredstva za Ustanovu «Milica Nožica», ali i Centar za socijalni rad –za nabavku ogreva za 100 najugroženijih porodica.

Razmatraju?i predlog drugog dopunskog budžeta za tekuću godinu, člnovi Veća su zaključili da se odbornicima SO Valjevo dostavi i izveštaj o realizaciji budžeta opštine Valjevo za avgust mesec tekuće godine, koji bi bio svojevrstan pokazatelj preseka stanja. Takodje, na 28 sednici Veća, zaključeno je da se Televiziji Valjevo opredeli 1.000.000 dinara, ali i ?Fondu ?za stipendije za talentovane učenike i studente- 500.000 dinara, čime bi se mesečni iznos stipendija? za najbolje učenike i studente opštine Valjevo uvećao, s tim što bi u planiranju budžeta za narednu godinu, kako je predloženo, taj iznos bio još veći.
Prihvaćeni su izveštaji o poslovanju JP «Opštinska stambena agencija» za 2005. godinu, zatim izveštaj o radu KUD «Abrašević» i Kulturno prosvetne zajednice takodje za prošlu godinu. Članovi Veća dali su pozitivno miljenje i o izveštaju o poslovanju JP «Regionalna televizija Valjevo» za 2005. godinu, uz sugestiju da se konstatuje da je ova televizija poslovala sa gubitkom od 1.643.325. dinara i uz korekciju odredjenih stavki u izveštaju.

Današnjom sednicom Veća predsedavao je zamenik predsednika opštine Valjevo Zoran Ilić, a prisustvovalo je 7 članova.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…