cvet maslacak.jpgTomislav Mitrović je Valjevca koji već šest godina živi, radi i studira u Francuskoj, a ovog leta je sa prijateljima i kolegama, boravio u Valjevu, kako bi kamerom zabeležio prelepe krajeve Srbije, pre svega lepote valjevskih planina.

Prvi film o Srbiji snimio je tokom prošle godine, a francuska javnost će ga videti ove jeseni. Materijal za drugi film sniman je proteklih nekoliko meseci u cilju promocije turizma Srbije i valjevskog kraja. Boravak je bio pod parolom “Avanture na valjevskim planinama 2006.”

Film o turizmu u Srbiji bi trebalo da bude prikazan na više televizijskih stanica u Francuskoj početkom naredne godine kao najava letnje turističke sezone. Naravno, bez pomoći i podrške prijatelja iz ovog kraja mnogo toga se se ne bi uradilo.

Od početka, s njim su Zoran Mijatović sa svojim udruženjem “Grin bajk” i Društvo istraživača “Vladimir Mandić Manda”, čiji član je i sam bio, u speleološkoj grupi.

Tokom boravka u Srbiji sa njim su bile kolege i predstavnici nekoliko humanitarnih udruženja koji su oduševljeni gostoprimstvom Valjevaca i lepotama ovog kraja.

Planova ima na pretek, pa se, pored dolaska još jedne grupe francuskih avanturista na valjevske planine, radi i pripremama promociju za lov i ribolov, a već od naredne godine radiće se i na promociji kulturne ponude našeg kraja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…