infakt__frame.jpg2. septembra Liberali Srbije Pokret za Valjevo obeležiće mali jubilej, 16 godina od osnivanja i povodom toga u subotu će se u Barankovini održati i jesenji piknik. Taj dan obeležava se od 1990.kada je kod Ilovačića vodenice na Gradcu potpisana osnivačka deklaracija.Od tada pa do danas desila se duga i teška istorija za jedan mali i siromašan narod i ovaj grad, a Pokret za Valjevo opstao je pre svega zahvaljujući programu, rekao je Božidar Milić, predsednik Pokreta za Valjevo na današnjoj konferenciji za novinare.

Politički momenat nam nikad nije bio najbitniji već nam je u prvom planu bio i ostao građanin, dodao je Milić.

Iako je već dugo van politike, prvi predsednik Pokreta za Valjevo, Siniša Mitrović podsetio je na protekle godine višepartijskog sistema u Srbiji i značaj lokalpatriotizma koji je ustuknuo pred doktrinama nacionalne politike. Valjevo će nadživeti današnje političke partije i političku elitu i da će na njemnom čelu iznedriti novu političku vlast odgovornu građanima, dodao je Mitrović.

Nove generacije Valjevaca koji sada stiču punoletstvo moraju se prepoznat jer su one te koje mogu imati viziju i koje će znati da vrate sjaj Valjevu. Lokal patriotizam ima budućnost, a nova elita Pokreta za Valjevo može garantovati bolju budućnost gradu, zaključio je Mitrović.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…