infakt__frame.jpgDr Mirjana Ćeranić, neuropsihijatar i upravnik Bolnice, i dr Mihailo Mirković iz Neurološke službe učestvuju na Desetom evropskom kongresu neurologa koji će se od 2. do 5. septembra održati u Glazgovu. Lekari Zdravstvenog centra će izložiti rad ’’Upotreba multislajsne CT angiografije u slučaju akutnog ishemičnog udara – naša prva iskustva’’ (“”Multislice computed tomography angiography use in the case of acuteischemic stroke – our first experiences””). Autori rada su dr Mihailo Mirković, dr Mirjana Ćeranić, dr Vera Srećković i dr Ljubomir Pavić.

Dr Jordan Lazarević, opšti hirurg valjevske bolnice, učestvovaće od 12-16. septembra na Svetskom kongresu laparoskopske hirurgije u Berlinu. Očekuje se učešće oko 5000 endoskopskih hirururga svrstanih u više sekcija prema hirurškim disciplinama. Dr Lazarević će na ovom kongresu predstaviti rad ’’Laparoskopska reparacija traumatske Hiatus hernie’’ (prolazak želuca u grudni koš zbog povrede), koji potpisuje zajedno sa profesorom Radovanom Cvijanovićem i asistentom Milanom Koricom iz Kliničkog centra Novi Sad.

Dr Jovan Balinovac, šef Odseka za kardiologiju i dr Marija Krstivojević – Mirković, mr subspecijalista kardiologije učestvovaće od 1- 6. septembra na Svetskom kongresu kardiologa u Barseloni, gde će predstaviti i svoje radove u okviru poster-prezentacija.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…